KIROPRAKTIIKKAA HEVOSILLE

Hoidan hevosia noin tunnin säteellä Porvoosta. Kysy muualle!  

Parhaiten minut tavoittaa viestillä numerosta: 044 978 4047

Laitathan viestiin tallin osoitteen sekä hevosten määrän. 

HINNASTO

150e (sis. alv 24%)

PORVOO: 3 tai useampi hevonen samalla tallilla, samana päivänä: 100e / hevonen (sis.24% alv).  Huom! Ryhmäale Porvoossa poistuu vuoden 2023 lopussa. 

Hintaan sisältyy matkakulut. 

AJANVARAUS

Parhaiten viestillä tai whattsappilla numeroon: 

                        Puh. 044 978 4047                                                                                  

Ymmärräthän, että kauempana on oltava useampi hoidettava hevonen, mikäli en ole jo muutoinkin alueellasi.  

TULEVIA

 

Järvenpää 2.8 

HYVINKää ti 15.8 

JYVäsKYLä 

 

atlas-kiropraktiikka-valkoinen-hevonen

”Marta on vuonna 2008 syntynyt Latvian urheiluhevonen. Marta on monipuolinen ystävä, jolla voi muun muassa ajaa ja hypätä, mutta kouluratsastus on meidän ykkösjuttu.

Martalla oli pitkään puoliero laukassa, ja sulkutaivutukset eivät tulleet toivotulla tavalla. Myös kuolaimeen kiinni pureminen sekä pään rauhattomuus olivat tuttuja oireita.

Marta on käynyt Maijun kiropraktisessa hoidossa neljä kertaa, ja ero on huikea! Laukka pyörii molempiin suuntiin tasaisesti. Sulkutaivutuksissa runko taipuu ja koko etupää on nykyään rennompi. Etujalkoihin on tullut lisää liikettä ja koko hevosen kroppa liikkuu entistä rennommin.

Olen myös itse kärsinyt usean vuoden ajan lonkkavaivasta, joka on vaikuttanut istuntaan ratsastuksessa todella paljon. Maijun käsittelyssä olen saanut liikkuvuutta lonkan ja koko lantion alueelle. Myös lonkkasärky on lähes kokonaan kadonnut. Marta on todella herkkä hevonen pienillekin istuntavirheille, ja nyt tunnen kuinka pystyn vaikuttamaan Martaan aivan uudella tavalla.”

– TYYTYVÄINEN RATSUKKO MARTA JA OMISTAJA NIINA

Kuvaaja: Story of Jouhi.
Hevonen: Merimaan Riemu.

HUOMIOITAVAA
HOITOKERROISTA

Useimmiten suosittelen toista hoitokertaa noin 4-6 viikon kuluttua ensimmäisestä hoidosta, jolloin nähdään kuinka hoito on vaikuttanut hevoseen. Tämän jälkeen hoitokertoja olisi hyvä olla säännöllisesti noin 2-4 kuukauden välein riippuen hevosen käyttötarkoituksesta, iästä ja terveydentilasta.

Ensimmäinen hoitokerta ei kuitenkaan velvoita jatkohoitoihin, ja jokainen hevonen on yksilö. Mikäli sinulla on röntgenkuvia tai esimerkiksi eläinlääkärin lausuntoja, lähetäthän ne minulle etukäteen sähköpostilla osoitteeseen: atlaskiropraktikko@gmail.com

Kiropraktisen hoidon jälkeen hevoselle on hyvä antaa 1–3 vapaapäivää ja aloittaa treenit kevyellä liikutuksella. Samana päivänä hevosen voi liikuttaa kevyesti ennen hoitoa, mutta hoidon jälkeen hevosen tulisi antaa levätä ja liikkua vapaasti tarhassa. Mikäli hevonen on rokotettu, hoidon ja rokotusten välissä olisi hyvä olla noin 7 päivää.

MITÄ ON HEVOSTEN
KIROPRAKTINEN HOITO?

Kiropraktikko keskittyy subluxaatioiden eli selkärangan nikamien virheasentojen hoitamiseen, unohtamatta kuitenkaan muita niveliä. Kiropraktinen hoito ei korvaa perinteistä eläinlääketiedettä, mutta tuo uusia näkökulmia ja hoitomenetelmiä erityisesti selän alueen ongelmiin.

Hevosen selkärangan tehtävä on antaa keholle tukiranka, tarjota kiinnityspaikkoja lihaksille ja ennen kaikkea suojata sisäelimiä, selkäydintä ja hermostoa. Selkäranka on siis erittäin tärkeä tekijä koko kehon hyvinvoinnissa.

Selkäranka koostuu kaularangasta (7 niskanikamaa), rintarangasta (18 nikamaa, jotka yhdistyvät kylkiluihin), lannerangasta (5-6 nikamaa), ristiluusta sekä häntänikamista. Hevosen selkärangassa on noin 200 niveltä.

Selkänikamiin kiinnittyy iso määrä lihaksia mahdollistaen selän liikkeet. Selkäranka onkin kokonaisuudessaan erittäin joustava rakenne. Selkäydin kulkee selkänikamien sisällä selkäydinkanavassa. Hermot haarautuvat pareittain selkäytimestä. Ne kuljettavat tietoa aivojen, selkäytimen, elinten, lihasten ja muiden kehon osien välillä.

Hermosto ohjaa ja säätelee kaikkia kehon toimintoja. Jotta keho toimisi optimaalisesti, on hermoston toimittava esteettömästi!

NIKAMIEN VIRHEASENNOT
JA LUKOT

Nikamissa ilmenevät virheasennot ja nikamalukot vähentävät selän joustavuutta, vaikuttavat hevosen suorituskykyyn ja aiheuttavat jäykkyyksiä sekä lihasjännitystä. Rajoittunut liikerata kahden nikaman välillä voi estää hermojen normaalin toiminnan ja esimerkiksi häiritä lihaskoordinaatiota.

Nikamien virheasennot voivat oireilla hyvin monella tapaa:

 • suorituskyvyn lasku
 • huono ratsastettavuus
 • hännän huiskiminen, näykkiminen esim. satulavyötä kiristäessä
 • esteelle kieltäminen
 • vaikeudet liikkeiden kokoamisessa
 • käytösmuutokset
 • yliherkkyys kosketukselle
 • ontumiset
 • kompastelu
 • takajalkojen heikkous
 • toisohjaisuus
 • lyhentynyt askel yhdessä tai useammassa jalassa
 • jäykkä taipuminen / liikkuminen yleisesti.

Mikä aiheuttaa nikamien virheasentoja?

 • trauma (liukastumiset, kompastumiset)
 • treeni tai urheilusuoritus
 • liikunnan puute
 • ratsastajan istunta ja avut
 • satula
 • kengitys
 • ikä
 • varsominen
 • narkoosi
 • pitkät kuljetukset
 • vääränlainen ruokinta.
atlas-kiropraktiikka-ruskea-hevonen

”Suomenhevostamma Riemu on 6-vuotias monitoimihevonen, joka toimii niin ratsuna kuin aisojenkin välissä. Riemu on saanut nauttia Maijun käsittelystä jo pidempään. Suurin apu on ollut hankalissa kasvuvaiheissa kipeytyneen kehon rentoutuminen käsittelyn seurauksena, sekä ummetusoireiden helpottaminen heti hoidon jälkeen. Riemu on saanut runsaasti lisää liikkuvuutta koko kehoon.

Olen itse opiskeleva ratsastaja, joten ryhti meinaa usein jäädä läppäripöydän ääreen. Maijun käsittelystä olen saanut siihen loistavan avun. Nyt hevonenkin liikkuu allani paremmin, kun oma kehoni on rennompi.”

– USKOLLINEN YSTÄVÄ IIRIS JA RIEMU-RATSU

Atlas Kiropraktiikka
atlaskiropraktikko@gmail.com

Ajanvaraus

 Puh. 044 978 4047

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä, niin palaan asiaan mahdollisimman pian.Huom! Olen kiropraktiikka koulutuksessa rapakon takana Coloradossa. Palaan 9.10 takaisin! Ethän siis ihmettele, mikäli en vastaa puhelimeen tai puhelimeen ei saada yhteyttä.

Scroll to Top